Skoči na sadržaj

Обележен Дан школе

Ученици и запослени ШОСО „Јелена Варјашки“ у петак, 10. маја, са бројним гостима, родитељима деце и пензионерима обележили су свој Дан школе. Ово је уједно био повод за осврт на постигнуте резултате у овој школској години. Поред редовног рада са ученицима, стручно знање и велика енергија запослених уложена је у проширење делатности школе, такмичења ученика, као и у представљање и афирмацију школе.

Рад школе била је тема успешно реализоване емисије, тј. образовне репортаже коју је снимио РТС под називом „Ухвати са мном дан“. Саветодавни рад са родитељима деце јасленог узраста обављају наши дефектолози, у оквиру пројекта Града Вршца и ПУ „Чаролија“ под називом „Ми смо са вама“. Значајна вест за васпитно – образовни рад са децом у граду је одобрење за отварање припремне предшколске групе у оквиру ШОСО „Јелена Варјашки“, добијено од стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. На 19. Међународном сајму образовања ,,Путокази’’, одржаном у Новом Саду, школа је вишеструко награђена од Комисије за оцену квалитета рада, формиране од стране Министарства просвете, и то Великом златном медаљом за допринос раду и стваралаштву са децом са сметњама у развоју, Златном медаљом за дружење кроз креативне радионице, спортске сусрете, приредбе и хуманитарне акције, као и Плакетом Новосадског сајма. Ученици су, такође, имали успеха на одржаним такмичењима. Ученица осмог разреда Маја Павловић освојила је 3. место на окружном и учествовала на републичком такмичењу из енглеског језика, док су на 14. републичком такмичењу фризера у знању и вештинама у Београду ученици остварили велики успех: Дамир Краснићи освојио је 1. место, а Ливија Корнелија Лука 4. место.

Школску приредбу припремили су наставници са ђацима основног и средњег образовања, па су присутни могли чути хорско извођење, пригодне рецитале, певачку соло тачку на енглеском језику, поруке заједништва, пријатељства и међусобне подршке, као и видети изложбе предмета од картона и шивачких производа, израђених у оквиру одељења средње стручне школе, потом и дефиле ученика, чије фризуре су настале на наставном програму за будуће фризере.

Директорка школе Љиљана Бешлин захвалила се на сарадњи и подршци присутним гостима, пре свега члану већа за образовање Мирославу Лепиру и члану већа за социјалну политику Маји Ристић Лажетић, захвалницама и пригодним поклонима, које су израдили ученици школе.