Skoči na sadržaj

Одржана мотивациона трибина  „Најјачи смо кад је најтеже“


Школа за основно и средње образовање „Јелена Варјашки“ у понедељак, 5. децембра 2022. године, организовала је мотивациону трибину под називом „Најјачи смо кад је најтеже“. Повод за овај догађај био је обележавање 3. децембра, Међународног Дана особа са инвалидитетом, а циљ да ученици средњих школа добију мотивацију и позитивнију слику о свом животу, првенствено популација ученика са тешкоћама у развоју и инвалидитетом.

Учесници трибине били су наши суграђани, особе са инвалидитетом, који су професионално успешни: Јасна Крсмановић, мастер професор српског језика и књижевности и дипл. филолог – компаратиста, запослена је у Градској библиотеци Вршац и ради као библиотекар, у библиотеци „Параквад ВШ“, затим Теодора Палинкаш, дипломирани психолог тренутно на мастер студијама, и Далибор Бавански, дипломирани економиста запослен у градској управи Одељења за друштвене делатности. Поред гостију учесника и средњошколаца ШОСО „Јелена Варјашки“, трибини су присуствовали ученици, делегати ученичких парламената, и наставници вршачких средњих школа. На трибини се говорило о препрекама, успонима, падовима и подршци коју су учесници имали на путу до професионалног успеха. Јасне поруке, јаке емоције и позитивна енергија оставили су утисак на свакога ко је присуствовао овом догађају.

Трибину је визуелно улепшала изложба радова ученика средње школе „Јелена Варјашки“. Изложени радови показали су колико су ученици, заједно са својим наставницима, уложили труда на практичној настави.